keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Ruokalista

Päivän ruokalista näytti suurin piirtein tältä. Tosin keitot oli valmiiksi pussitettu per vaeltaja, joten kukin söi ne oman maun mukaisessa järjestyksessä. Päiväkeksit ja ilta/välipalat syötiin, kun tuli sellainen olo, että nyt tarvitaan jotain mahantäytettä. Tosin makeat iltapalat tuntuivat maistuvan enemmän kuin suolaiset (rinkeli vs. TUC-suolakeksi).


AAMUPALA
Omena-kaneli puuro, kahvi, sokeri, leipä, margariini, metvursti
Hapankorppu
Kahvi
Tee
Omena-kaneli puurohetki
Metvursti
Mätitahna
Hieno sokeri

LOUNAS
Tomaattikeitto + lisäpasta, tumma leipä
Tee
Näkkileipä
Lisäpasta
Lisäriisi
Metvursti
Kuivattu jauheliha
Tomaattikeitto

PÄIVÄTEE
Päivätee + keksi
Tee
Hieno sokeri
Keksipaketti

PÄIVÄLLINEN
Katso erillinen lista alempana

ILTA/VÄLIPALA
Kaakao, sokeri, sokerikorppu
Sokerikorppu
Kaakaokahvijauhe
Hieno sokeri



Päivälliset ruoka-aineineen näytti tältä. Lähinnä muusi & lisuke tehtiin kahdessa kattilassa (2,5 litraisissa), muuten ruoat keiteltiin 4,5 litran kattilassa, niin ei reunojen korkeus ahdistanut. Mukana oli yksi 0,75 litran ruokatermari, johon aamulla heitettiin kuivatut lihat (ei siis kasviksia) ja loppuosa täyteen kuumaa vettä. Illaksi lihat olivat palautuneet takaisin normaaliin muotoonsa. Termarin koko sopi mainiosti kolmen hengen liha-annoksiin (n. 700 - 800 g).

Kuivauksessa ruokien painot tipahtivat kiitettävästi

Naudan suikale 800 g -> 180 g
Riistakäristys 720 g -> 180 g
Frutti di mare pastan äyriäiset (200+280+170)=650 g -> 150 g
Kinkkusuikale 350 g -> 100 g
Peruna (puolikypsä) 830 g -> 140 g


Jauheliha-herne-maissi-paprika risotto
Riisi
Kuivattu herne-maissi-paprika
Kuivattu jauheliha
Grillimauste
Sitruunapippuri
Suola

Tex-Mex mausteseos, vihannessuikaleita, broileria, riisiä
Tex-Mex mausteseos
Kuivattu suikalevihannes
Kuivattu broilerinsuikale
Lihaliemikuutio
Riisi

Frutti di mare pasta
Spagetti
Kuivattu katkarapu
Kuivattu simpukka
Kuivattu tonnikala
Tomaattimurska (yrtti)
Juustoraaste
Valkosipulijauhe

Perunamuusi, liha-vihanneskastike
Kuivattu suikalevihannes
Kuivattu porsaansuikale
Lihaliemikuutio
Perunamuusijauhe (pekoni)
Kuivattu sipuli
Paprika
Suola

Kookosbroileri, vihannessuikaleita, nuudeleita
Kuivattu mango tms hedelmä
Nuudelit
Kuivattu suikalevihannes
Kuivattu broilerinsuikale
Lihaliemikuutio
Kookosmaitotiiviste

Riistakäristys, perunamuusi, puolukkahillo
Kuivattu riistakäristys
Puolukka
Hieno sokeri
Lihaliemikuutio
Perunamuusijauhe (normaali)

Valkosipulikermaperunat ja pippurine lihakastike
Kuivattu naudansuikale
Kuivattu perunakuutio
Valkosipulijauhe
Lihaliemikuutio
Ruokakerma
Mustapippuri
Suola

Tortelliinit, tomaatti-kinkkukastike
Juustotäytteinen tortelliini
Kuivattu kinkkusuikale
Kuivattu sipuli
Tomaattimurska (valkosipuli)
Valkosipulijauhe
Mustapippuri
Suola


Suurin haaste oli loppujen lopuksi pakkanen, sillä se riitti jäädyttämään kaiken. Suurin ongelma oli tuoreen leivän, metwurstin ja tahnojen jäätyminen. Leipiä sulateltiin kattilan kannen päällä hukkalämmössä. Samoin kun metwurstista veitsellä nappasi sentin palan, niin kattilan kannen päällä sen sai sulamaan sen verran että siivut irtosivat. Tahnat sulasivat päivän aikana Gore-takin sisätaskussa. Sydämen puolella vaikutti olevan hieman parempi lämmöntuotanto kuin oikealla puolella. Tahnojen rakenne (kevytmajoneesi, pikkelsi) oli muuttunut pakastuksen jälkeen paljon. Kinkkutahna ja savuporojuusto näyttivät juuri siltä kuin tehtaan tuotantolinjallakin. Tosin heti kun viidentenä aamuna pakkanen oli laskenut yöllä 10-15 asteen väliin niin leivätkin olivat syömäkuntoisia puoli päivää.

Pakkasen takia olisi kannattanut ottaa mahdollisimman vähän tuoretta ruokaa (leivät, karjalanpiirakka, minikorvapuustit) ja niiden tilalle sitten näkkileipää tms. Hienoa sokeria ei oikeastaan tarvittu kuin puolukoihin, joten jokin minisokeripalaboksi olisi toiminut paremmin.

Ei kommentteja: